Skip navigation EPAM

New Supplies Financed by EPAM's Charity Marathon Delivered to Children's Intensive Care Unit in Szeged

News:

Szeged – December 16, 2016 – University of Szeged’s Department of Pediatrics has been granted medical supplies financed from donations collected this summer at EPAM’s Charity Marathon, which was held to benefit sick children in the area. Totaling HUF 1 million, more than 300 participants’ entry fees were offered for this cause.

2016. december 16-án adta át az EPAM nevében Szporny Diána, az EPAM maraton ötletgazdája és fő szervezője a SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztálya részére azt a három orvosi eszközt, melyek jelentősen megkönnyítik a klinika életét, s hozzájárulnak a gyerekek sikeres kezeléséhez. „Rendkívül sokat jelentenek az eszközök a klinika számára, hiszen felszerelésünk folyamatos korszerűsítése a betegek javát szolgálja” – mondta el dr. Gál Péter, a SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztályának osztályvezetője. „A gyógyszerelő kocsi napi szinten lesz használva, a bronchoszkóp segítségével pedig olyan beavatkozásokat tudunk elvégezni, melyekre eddig az intenzív osztályon nem volt mód.” A gyógyszerelő kocsi és a bronchoszkóp mellett a Gyermekklinika egy újraélesztő kocsit is átvehetett.

Az EPAM számos alkalommal bizonyította már, hogy működésének mennyire szerves része az önkéntes támogatás, ezen belül pedig a kisebb és nagyobb gyermekek segítése. Ezen felül tavaly a Magyar Vöröskereszt számára fejlesztettek önkéntes alapon applikációt, mellyel a vérvételi helyszíneket találhatják meg a véradók.

Idén nyáron hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az EPAM Szegeden a „Fuss velünk a beteg gyermekekért” maratont, ahol különböző hosszúságú távok közül tudtak választani a felnőttek és a gyermekek is. A cél azonban mindegyik futó számára azonos volt, hogy tényleges segítséget nyújtsanak a beteg gyermekeknek. Az adománygyűjtéssel az EPAM a „Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek” Alapítványt támogatta.

A bronchoszkóppal a hörgőt és a légutakat tudják vizsgálni a szakemberek, valamint segítséget jelent a nehéz légútbiztosításban is. A pénteken átadott bronchoszkóphoz egy nagyfelbontású monitor is tartozik, USB csatlakozóval, mely lehetővé teszi a képek és a videók rögzítését és későbbi lementését. A kiváló képminőség megkönnyíti aDe tájékozódást. A szoftvere könnyen kezelhető, a monitor pedig hordozható – a bronchoszkóp és a monitor segítségével figyelemmel kísérhetők a beavatkozások.

„Amikor elkezdtük a maraton szervezését, számítottunk érdeklődőkre, de egészen felemelő volt, mikor megláttuk, hogy több mint háromszázan jelentkeztek. A nagyszerű közösségi összefogás segítségével nem csupán az EPAM, de a város futóközössége is hozzájárult ahhoz, hogy most átadhassuk ezeket az eszközöket, ezzel segítve a gyermekeken” – nyilatkozta Szporny Diána. „Az önkéntes tevékenység mindig is része volt az EPAM kultúrájának, s ezt a jövőben is ennek megfelelően tervezzük: közösen Szegedért. Újfent szeretnénk megköszönni a résztvevők hozzájárulását, számítunk rájuk 2017-ben is!”

Follow... Post... Connect...